Bestuur

Nona Kranen

Voorzitterchevron_right

Nona Kranenclose

Nona Kranen (1998) komt uit Amsterdam en is de voorzitter van STEP. Op haar vijfde begon ze met vioollessen aan de muziekschool van Amsterdam en vanaf haar tiende speelde ze met veel plezier mee in onder andere het wereldmuziekensemble Roman Oro, het Noordhollands Jeugdorkest, het Nederlands Studenten Orkest en het CREA-orkest. Van STEP is ze in het verleden de aanvoerder van de tweede violen geweest. Naast muziek houdt zij zich bezig met het maken en ontwerpen van kleding en kostuums, waarvoor ze ook anderhalf jaar in Antwerpen aan de kunstacademie heeft gestudeerd.

Tessa Heeroma

Promotiechevron_right

Tessa Heeromaclose

Tessa Heeroma (1996) speelt al vanaf jonge leeftijd viool en altviool in verschillende amateurorkesten en -ensembles, waaronder het Haarlems Barok Jeugdorkest, het VU-Orkest en het strijkkwartet Puutavaaran Harjoittajat. Recentelijk is ze ook begonnen te experimenteren met het spelen van de ud, de Midden-Oosterse luit. Daarnaast studeerde ze Klassieke Talen en Arabisch aan de UvA. Tessa is penningmeester van STEP.

Zita Verbeeck

Orkestchefchevron_right

Zita Verbeeckclose

Zita Verbeeck (1999) speelt vanaf haar zevende viool. Na een aantal strijkorkestprojecten onder leiding van Petra Westra werd ze in 2015 lid van het Euregio Jeugdorkest. Sinds haar veertiende speelt ze met veel plezier in een strijkkwartet in Nijmegen. Toen ze in 2018 begon met de studie Docent Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam, ging ze in het CREA-orkest spelen. Zita is de orkestchef van STEP. In die rol houdt ze zich onder andere bezig met het werven van muzikanten en het organiseren van repetities en concerten.

Freya Reynaert

Acquisitiechevron_right

Freya Reynaertclose

Freya Reynaert is geboren in 1991 en begon met vioolspelen op vijfjarige leeftijd. Op haar dertiende begon ze bij het Noordhollands Jeugdorkest, waar ze tot haar vertrek ook ruim 4 jaar concertmeester is geweest. Verder heeft ze onder andere in het Nederlands Studenten Orkest, het VU-Orkest en het Utrechts Studenten Concert meegespeeld. Sinds april 2016 vervult ze de rol van concertmeester bij het CREA-orkest. Freya is werkzaam als tandarts in Haarlem en Hillegom. Als acquisiteur houdt Freya zich in het bestuur van STEP bezig met het werven van fondsen voor de stichting.

Lotte van de Merwe

Secretarischevron_right

Lotte van de Merweclose

Lotte van de Merwe (2000) is al van jongs af aan bezig met muziek. Op de middelbare school speelde zij in verschillende ensembles, zowel klassiek als pop. Bij deelname aan het Haarlems Interscholair Toernooi (HIT) is zij in de categorie Klassieke Muziek en Bands meermaals in de prijzen gevallen. Zij volgt nu met veel plezier de Opleiding Docent Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam.

Bjarne Bouwer

Penningmeesterchevron_right

Bjarne Bouwerclose

Bjarne Bouwer (1999) woont in Alkmaar en is de penningmeester. Sinds hij begonnen is met cello spelen, speelt hij in verschillende ensembles en orkesten. Op dit moment zijn dat het CREA Orkest en het Boreas Strijkkwartet. Ook heeft hij vijf jaar in het Noordhollands Jeugdorkest gespeeld, waarvan drie jaar als celloaanvoerder. Buiten de muziek is hij bezig met een master Theoretical Physics in Amsterdam.

Samenwerkingen

Comité van aanbeveling